Hoppa till sidans innehåll

Salsa kurs


Börja dansa Salsa
Salsa är den sensuella, glada och fartfyllda pardansen som kommer från Kuba. Salsa dansas i hela världen och har fullkomligt exploderat i Europa under de senaste året. Med sin exotiska musik, svängande höfter och spontanitet, fylls du alltid med energi och glädje!
Salsa innebär så mycket mer än bara dans; du träffar nya människor, har roligt och får verkligen en kick för självförtroendet! Dansen passar alla åldrar och du behöver ingen partner för att komma till kursen. Förbered dig på en glad och inspirerande salsakurs, med äkta Karibienkänsla!

Det finns faktiskt massa olika anledningar till varför man ska dansa, att över huvud taget ge sig in i en dans är bra för hälsan. Genom att dansa så kan man få utlopp för många saker som man annars kanske hade stängts inne som stress, aggression och även ångest.
Det har faktiskt bevisats att dansen är en mycket bra sak som man kan ägna sig åt och samtidigt göra något bra för sin egna hälsa. Genom att lära sig olika danssteg och olika sätt att dansa på så kommer det att leda till att man blir mer medveten om sin kropp som i sin tur skapar mera livsenergi. Dansen i stort har en inverkan på människor när det både det fysiska och det psykiska samt att det även har en påverkan på det emotionella och i det biologiska.
Att dansa regelbundet varje vecka i minst 90 minuter så kommer det att ha en positiv effekt på både kroppen och på själen. Tittar man på det fysiska planet så kommer det att lindra viss smärta hos människor och viss smärta kan helt försvinna. Det hjälper även till att hålla igång och öka blodcirkulationen som även ger en bättre rörlighet i hela kroppen totalt sett.
Ser man på det psykiska så har det den effekten att man i dansen frigör vissa endorfiner som leder till att man kan bättra på sin koncentrationsförmåga, bättra på självkänslan, bli till en lugnare person samt att man också minskar på aggressioner, ångest och stress. Livsenergin totalt sett kommer också att bli bättre tack vare att ens självkänsla blir bättre.
Känslomässigt och rent biologiskt sett så kommer kroppen att ha mera glädje och ork i den övriga vardagen. Att få röra på kroppen och i någon form ha en fysisk ansträngning medför enbart en massa fördelar. Dansen är en fysisk ansträngning som enbart för med sig en massa fördelar.
För den som vill gå ner i vikt men som tröttnat på att gå till gymmet så är dansen ett perfekt redskap. Man behöver inte dansa så att svetten dryper utan det är bra att man bara rör på sig och att dansa är samtidigt en mycket rolig företeelse. Som träningsform på grund av att man använder kroppens alla muskler samt att smidigheten i musklerna ökas. När man väl börjar dansa så märker man att hela kroppen är med i dansen vilket gör att man även då stärker mag- och ryggmuskler och som även gör att man blir mindre slapp i kroppen.
Det finns enbart fördelar med att dansa och för de som har funderat på att börja dansa så är det bara att sätta igång. För de som är tveksamma till dansen så finns det heller ingen anledning att inte prova på det. Det finns även människor som kanske känner en viss rädsla och den kan man få bort och det handlar mestadels då bara om psykologi därför att om man väl kommit igång med att dansa så kommer man att upptäcka hur roligt det är och för att börja dansa.

 

Uppdaterad: 26 AUG 2020 00:07 Skribent: Rollo

 

KorpenSwish

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Korpförening Haparanda - Korpen
C/O Nyström, Västra Esplanaden 7b lgh 1102
95337 Haparanda

Besöksadress:
Västra Esplanaden 45
95331 Haparanda

Kontakt:
Tel: +460705244358
E-post: info@korpenhaparanda...

Se all info