Hoppa till sidans innehåll
kettlebells

Func.Gym Kettlebell


Kettlebells är ett träningsredskap som kan ge dig både rörlighet, styrka, uthållighet, explosivitet, kondition, koordination och balans på en och samma gång. De klassiska kettlebellövningarna kräver att du jobbar med hela kroppen istället för att isolera enskilda muskelgrupper. Hela den kinetiska kedjan är i arbete, det vill säga att kroppen hämtar kraft hela vägen från fötterna till rörelsens högsta punkt genom ett samspel mellan hjärnan och musklerna.

Kettlebell körs i våra pass MM-mix och Korpenkombo, där innehållet av övningar och redskap varierar från gång till gång.

KB31

Kettlebellträning fungerar både för nybörjare med lättare vikter och noggrann teknikträning, och för träningsvana personer kan redskapet användas till att utmana styrka, rörlighet, koordination och explosivitet samt att det är ett effektivt sätt för elitidrottare att träna upp kraft och kontroll i väldigt specifika rörelser eller för att stärka upp svaga delar i kroppen.

En förklaring till att redskapet är så mångsidigt är utformningen av vikten, en kettlebell ser ut som en kanonkula med ett handtag. De flesta modellerna är gjorda av gjutjärn (det finns också resevänliga kettlebells i plast som kan fyllas med sand eller vatten till önskad vikt), det är tack vare att handtaget sitter en bit från redskapets tyngdpunkt att det är möjligt att skapa mjuka rörelser. Till skillnad från traditionella vikter som hantlar och skivstänger där du greppar redskapets mitt och också dess tyngdpunkt, kan du med en kettlebell utveckla kraft och fart i rörelserna med naturliga accelerationer och bromsningar.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:10 Skribent: Maria K-S

KorpenSwish

Postadress:
Korpförening Haparanda - Korpen
C/O Nyström, Västra Esplanaden 7b lgh 1102
95337 Haparanda

Besöksadress:
Västra Esplanaden 45
95331 Haparanda

Kontakt:
Tel: +460705244358
E-post: This is a mailto link

Se all info